Подоляк пояснив, навіщо РФ умисно вдається до примусової депортації

Примусова депортація є улюбленою стратегією Росії до якої країна-агресорка вдається під час спроби викрасти території та пограбувати чуже.

Цей цикл необхідно перервати. Про це написав радник голови Офіса президента Михайло Подоляк у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Сьогодні на мені особлива вишиванка” Зеленський звернувся до українців

Подоляк наголосив, що Росія умисно вдається до примусової депортації цілих народів з обов’язковими масовими побиттями, приниженнями людей та тотальним руйнуванням будинків, оскільки це є її улюбленою “зовнішньополітичною” стратегією.

“Щоб вкрасти територію. Щоб пограбувати чуже. Щоб заселити вкрадене кримінальним елементом і назвати “своїм”. Депортації, вбивства, захоплення і розграбування саме так приростала Росія. Кримськотатарський народ, який двічі пережив жах російського побиття та вигнання, чудово це розуміє”, пояснив він.

За словами Подоляка, сьогодні важливо покарати “русский мир”, аби нарешті перервати нескінченний цикл “депортацій по-російськи”.

18 травня День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Рівно 79 років тому о 3.00 радянська влада розпочала депортацію кримських татар з їхньої історичної батьківщини.

Цей день відзначають також як День боротьби за права кримськотатарського народу.

Кримських татар обвинуватили у масовому дезертирстві з лав Червоної армії та співпраці з ворогом під час Другої світової війни. Пропозицію виселити цілий народ до Узбекистану без доведення провини сформував нарком внутрішніх справ Лаврентій Берія.