Окупанти вигадали, як екстрено поповнити підрозділи особовим складом

Окупанти поставили за мету екстрено поповнити особовим складом передові підрозділи своїх військ, які зазнають втрат.

Резерв намагаються створити з місцевих мешканців окупованих територій України, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram 18 травня.

За її даними, в окремих населених пунктах російські загарбники здійснюють облави і затримання цивільних.

“Під час облав усіх затриманих перевіряють на лояльність до окупаційного режиму. Чоловіків, які за віком можуть бути призвані на військову службу, заарештовують, переважно за надуманими приводами”, додала Маляр.

Заарештованих у такий спосіб відправляють як правило до спеціально обладнаних польових таборів. Там, за даними Міноборони, перебувають завезені з російських в’язниць злочинці, які погодились воювати проти України.

“Поблизу населених пунктів Рогове та Можніківка Луганської області облаштовано декілька таких таборів, до яких під конвоєм з Росії доставляються партії завербованих ув’язнених. Разом з ними утримуються місцеві чоловіки, які були затримані за незначні правопорушення і не погодились підтримувати окупантів”, написала Маляр.

До кінця травня очікується збільшення чисельності особового складу таборів прибуде ще дві партії в’язнів з Росії. Засуджені росіяни переважно за скоєння вбивств з особливою жорстокістю, каже Маляр.

“На сьогодні в зазначених таборах перебуває понад 800 осіб, з якими проводяться інтенсивні заходи бойової підготовки, які заплановано завершити протягом одного місяця”, додала Маляр.

Після проходження в’язнями курсу бойової підготовки, з ними укладуть контракти. “Документи” передбачають обов’язкову участь у бойових діях на окупованій території України.

Доповнюється…