У Повітряних силах пояснили успішну роботу ППО під час нічної російської атаки

Під час масованої російської ракетної атаки по Україні у ніч на 18 травня ворог не використовував балістичні ракети.

Зокрема, не було зафіксовано пусків аеробалістичних ракет “Кинджал”. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, саме в цьому полягала особливість нічної атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом догорають уламки збитих російських ракет фото

“Не було цього разу застосування балістичних ракет. Саме балістики, яка була попередній раз. Тоді були й аеробалістичні ракети, а також ті, що летіли по балістичній траєкторії. Цього разу ворог обмежився лише крилатими ракетами. Ось таким чином маємо сьогодні такий успішний результат”, ‒ сказав Ігнат.

Він також зазначив, що важко прогнозувати, чи продовжуватиме Росія такі нічні масовані атаки. Водночас наголосив, що для України головне ‒ посилювати протиповітряну оборону.

“Очікувати від ворога різних неприємних “сюрпризів” можна”, ‒ додав Ігнат.

Із 21:00 17 травня по 05:30 18 травня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по Україні з різних напрямків. Загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Українські військові знищили 29 крилатих ракет.

На Одещині є влучання у промисловий об’єкт: одна людина загинула, ще двох поранено.

18 травня близько 5:00 у Києві пролунали вибухи під час повітряної тривоги. У столиці відпрацювали сили протиповітряної оборони. Уранці 18 травня окупанти атакували Хмельницьку область. Влучили в об’єкт інфраструктури Хмельницького району.