Українська ППО збила 29 із 30 випущених Росією ракет: підсумки нічної атаки

Із 21:00 17 травня по 05:30 18 травня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по Україні з різних напрямків.

Загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ пояснили, чому Росія б’є ракетами по тилових містах України

Зокрема, загарбники застосували літаки стратегічної авіації: із двох Ту-160 та восьми Ту-95 випущено 22 крилаті ракети Х-101/Х-555. Із кораблів у Чорному морі випущено шість крилатих ракет “Калібр”.

Окрім того, дві крилаті ракети “Іскандер-К” загарбники випустили із наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів.

“Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, знищено 29 крилатих ракет. Також збито два ударних БпЛА Shahed-136/131 та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня”, зазначив Залужний.

Росія у ніч на 18 травня знову атакувала Україну ракетами. На Одещині є влучання у промисловий об’єкт: одна людина загинула, ще двох поранено.

18 травня близько 5:00 у Києві пролунали вибухи під час повітряної тривоги. У столиці відпрацювали сили протиповітряної оборони.

Уранці 18 травня окупанти атакували Хмельницьку область. Влучили в об’єкт інфраструктури Хмельницького району, повідомила пресслужба обласної військової адміністрації.