США попередили КНДР про наслідки у разі запуску супутника

Запуск Північною Кореєю супутника на навколоземну орбіту порушить численні міжнародні санкції.

Це стане наслідком посилення міжнародного тиску на Пхеньян, заявив заступник речника Державного департаменту Сполучених Штатів Америки речник Ведант Патель, пише Yonhap.

У разі запуску супутника накладені санкції забороняють Пхеньяну використання технологій балістичних ракет, наголосив Патель.

“Будь-який запуск КНДР, при якому використовуються технології балістичних ракет, що також включає і космічні ракети-носії для виведення супутників на навколоземну орбіту, порушуватиме численні резолюції Ради Безпеки ООН”, сказав він.

За його словами, США “дуже чітко заявили, що закликають КНДР утриматися від подальшої загрозливої діяльності” та повернутись до дипломатії для “розв’язання проблемних питань”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин написав листа Путіну. Заявив про “впевненість у перемозі”

“Ми також дуже чітко заявили про нашу непохитну відданість денуклеаризації Корейського півострова і прагнення до діалогу з Пхеньяном без попередніх умов”, – додав дипломат.

Представник Держдепу заявив, що в разі порушення Пхеньяном санкцій США працюватимуть над притягненням Північної Кореї до відповідальності.

“З точки зору дій, ми, звичайно, маємо у своєму розпорядженні ряд інструментів, щоб притягнути КНДР до відповідальності… ми робили ці кроки і продовжуватимемо це робити”, зазначив Патель.

17 травня стало відомо, що лідер КНДР Кім Чен Ин перевірив готовність першого північнокорейського військового розвідувального супутника і наказав продовжити підготовку до його виведення на навколоземну орбіту.