Американські аналітики проаналізували контратаки ЗСУ під Бахмутом

Російські та українські офіційні особи визнали продовження українських контратак під Бахмутом на Донеччині 17 травня.

Попри обмежений характер цих наступів, російські війська втрачають ініціативу в районі Бахмута. Такого висновку дійшов американський Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті аналітики посилаються на заступницю міністра оборони Ганну Маляр. Та заявила, що українські війська просуваються на невстановлених напрямках на флангах Бахмута. Речник Східного угруповання Сергій Череватий заявив, що захисники за минулу добу просунулися до 500 м на Бахмутському напрямку і продовжують наступати на фланги росіян.

Міноборони Росії своєю чергою повідомило, що російські повітряно-десантні війська досягли незначного просування, але визнало продовження українських контратак на флангах Бахмута в районі Богданівки (5 км на північний захід від Бахмута) та Іванівського (6 км на захід від Бахмута).

Керівник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин заперечив заяву міноборони про територіальні здобутки і розкритикував міноборони РФ за неправдиве представлення відступу як захоплення нових позицій.

“Один з відомих мілблогерів поскаржився, що російські війська тепер повинні реагувати на українські дії. Маючи на увазі, що російські війська втрачають ініціативу в районі Бахмута, попри обмежений характер українських контратак у цьому районі”, йдеться у звіті ISW.

Доповнюється…