У столиці пролунали вибухи: перші подробиці атаки РФ

18 травня близько 5:00 у Києві пролунали вибухи під час повітряної тривоги.

У столиці відпрацювали сили протиповітряної оборони, повідомила у четверг вранці Київська міська військова адміністрація.

“Декілька вибухів пролунали в Дарницькому та Дніпровському районах столиці. Зафіксовано падіння уламків”, уточнив мер Києва Віталій Кличко.

Загоряння внаслідок падіння уламків сталося в гаражному кооперативі у Дарницькому районі. В цьому ж районі фіксують падіння уламків іще в кількох місцях. Атака на столицю триває. Киян закликають не залишати укриттів під час повітряної тривоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що заборонено публікувати під час ракетних атак РФ: список від Міноборони

“Унаслідок падіння уламків сталося загоряння нежитлової будівлі в Деснянському районі. Усі необхідні служби працюють на місці. Перебувайте в укриттях”, зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Постраждалих на місцях падіння уламків у Дарницькому та Дніпровському районах наразі немає. До медиків звернень поки що не було, додав Кличко.

О 6:00 дали відбій повітряної тривоги у столиці.

Українська спецслужба встановила особи шістьох мешканців Києва, які під час масованої російської ракетної атаки по столиці знімали на відео та публікували в мережі роботу ППО. Вони, зокрема, зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим могли розкрити місцеположення та специфіку роботи української ППО. За лічені хвилини ці відео підхопили численні Телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки. Зокрема ресурси, які підконтрольні спецслужбам РФ.