Авіація ЗСУ завдала 14 ударів по позиціях ворога, артилеристи знищили важливі цілі

Авіація Сил оборони за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, з яких п’ять по зенітно-ракетних комплексах окупантів.

Крім того, протягом цієї доби, наші захисники знищили два розвідувальних БпЛА типу “Орлан-10”. Про це ввечері 17 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, шість районів зосередження живої сили, два склади боєприпасів, два склади пально-мастильних матеріалів, один артилерійський підрозділ на вогневій позиції, два засоби протиповітряної оборони та ще дві важливі ворожих цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли село на Херсонщині: загинула дитина

У свою чергу ворог протягом доби завдав п’ять ракетних ударів по містах Бахмут та Херсон із застосуванням ЗРК С-300.

“Крім того, завдав 32 авіаційних ударів та здійснив більш як 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Нажаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура”, йдеться у повідомленні.

У Генштабі вкотре наголосили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і далі застосовує тактику терору.

Українським військам вдалось просунутись у районі Бахмута.

В області точаться важкі бої, написало міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Вдалося деокупувати 20 кв. км на півночі та півдні у Бахмутському районі. За минулу добу українські війська просунулися ще на 500 м.

У самому Бахмуті росіяни мають деякий успіх.