Встановили командира армії РФ, який наказував нищити Херсон

Командир 8-го окремого артилерійського полку 22-го армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту РФ підполковник Дмитро Жарких причетний до обстрілів Херсонщини.

24 грудня 2022 року він віддав наказ вдарити по центральній частині Херсона з реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”, передає Служба безпеки України.

Загарбники поцілили у житлові будинки, магазини, лікарню та пункт видачі гуманітарної допомоги. Тоді загинуло 11 мирних жителів, ще 64 отримали поранення. Серед постраждалих багато жінок та людей похилого віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відповідають на обстріли Херсонщини, результати “дуже смачні” Гуменюк

“Жарких після цього запросили до Кремля, де його відзначили за терор проти цивільного населення України”, зазначають в СБУ.

Злочинець 2014 року брав активну участь у захоплені Криму. Його полк почав дислокувався на тимчасово окупованій території.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

У суботу, 24 грудня, Росія знову обстріляла центр Херсона. До чергового терору проти мирного населення окупанти вдалися у вихідний день, коли багато хто був на вулиці.

Кількість постраждалих в результаті терористичного обстрілу центру Херсона вдень 24 грудня зросла і на цей момент становить 68 осіб. Кількість загиблих не змінилася ‒ як і раніше, їх 10, написав голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич в Telegram.