ВАКС не задовольнив скаргу щодо затримання та тримання під вартою Князєва

ВАКС не задовольнив скаргу щодо затримання та тримання в тимчасовому ізоляторі колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва.

Підозрюваний в отриманні хабаря у $2,7 млн заявив на суді, що його затримання “неправомірне”, адже він сприяв слідству і допомагав правоохоронцям у проведенні обшуку. Про це повідомляє “Суспільне”.

Його адвокат Володимир Клочков заявив, що тримання його підозрюваного у тимчасовому ізоляторі “незаконне”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Князєва оскаржив його затримання

Олександр Омельченко, прокурор у справі попросив суд відмовити в ухваленні скарги щодо утримання під вартою Всеволода Князєва.

“Стороною обвинувачення було надано всі докази, тому я вважаю, що всі підстави для затримання Всеволода Князєва були законними”, сказав Омельченко.

Після нарадчого засідання ВАКС не задовольнив скаргу щодо затримання та тримання під вартою колишнього голови Верховного суду.

15 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро заявили про розкриття факту масштабної корупції у Верховному суді. Ідеться про схему одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВСУ.

ЗМІ повідомили, що сума хабаря становила $2,7 млн, а один з фігурантів справи голова ВС Всеволод Князєв.

16 травня САП та НБУ підтвердили затримання посадовця. Того ж дня йому оголосили про підозру та лишили посади у Верховному суді.