Опитування свідчать про перевагу Байдена на майбутніх виборах

Президент США Джо Байден зберігає перевагу над можливими суперниками на президентських виборах Дональдом Трампом і Роном Десантісом.

Байден серед зареєстрованих виборців випереджає попередника на посаді президента на шість відсоткових пунктів у гіпотетичному другому турі виборів 44% проти 38%. Про це свідчать дані опитування, проведеного Reuters/Ipsos.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Вірю, що до того часу переможемо” Зеленський про вибори у США восени 2024 року

Але у Байдена можуть початися труднощі, якщо ситуація на південному кордоні США погіршиться.

Білий дім минулого тижня скасував “Розділ 42”. Це політика часів пандемії, яка не дозволяла багатьом мігрантам просити притулку Вона викликала побоювання, що мігранти будуть незаконно перетинати кордон. Американські чиновники кажуть, що посилення покарання з незаконний в’їзд та нові процедури надання притулку повинні стримати частину міграції.

Вибори президента США заплановані на 5 листопада 2024 року. Чинний лідер Сполучених Штатів Америки Джо Байден братиме участь у наступних президентських виборах 2024 року.

Колишній президент США та ймовірний кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв своїм виборцям завершити війну в Україні за 24 год. після свого обрання на другий президентський термін.

Губернатор американського штату Флорида Рон Десантіс, якого вважають ймовірним основним конкурентом Дональда Трампа на виборах президента від Республіканської партії, змінив свою позицію щодо війни в Україні. Він визнав помилкою свої висловлювання в інтервʼю каналу Fox News, коли заявив, що підтримка України не є важливою для США, а війну назвав “територіальною суперечкою”.