У ЗСУ розповіли про успіхи біля Бахмута

Російські окупанти намагаються за будь-яку ціну захопити Бахмут. До міста вони перекидають нові підрозділи.

Йдеться насамперед про повітряно-десантні війська. Загарбники хочуть досягти хоча б якогось проміжного успіху. Про це 24 Каналу розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, українські війська в районі Бахмута не мають переваги над ворогом ані в засобах ураження, ані в живій силі. Тим не менш ЗСУ успішно проводять оборонну операцію. Завдають ворогові максимальних втрат і навіть контратакують.

“За цю добу було пройдено до 500 метрів нашими підрозділами на певних ділянках Бахмутського фронту”, наголосив Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Бахмутом росіяни влаштували смертельну провокацію боєць ССО

Він також розповів, що росіяни активно готуються до контрнаступу ЗСУ, будують фортифікаційні споруди.

“Уже зараз ворог дуже поважає українські Сили оборони, українського воїна. Він розуміє, що зараз вже далеко позаду усі ці реляції про “підіймемо брову і щось захопимо”. Тому вони серйозно готуються, сказав Череватий.

За його словами, усім військовим російської армії роздали листівки, в яких йдеться про те, що потрібно бути готовими до контрнаступу. Мовляв, ворог не буде про нього попереджати.

Череватий розповів, що зараз триває найважчий період оборони Бахмута. Загарбники завдають ударів з артилерії, РСЗВ та авіації.

“По суті вони зносять усе, на чому можна тримати оборону. Наші військовослужбовці проявляють чудеса не лише мужності й витримки, тому що ви бачили усі ці ураження фосфорними бомбами і різного типу боєприпасами, а ще й метикуватості, кмітливості, військової винахідливості”, наголосив Череватий.

Попри те, що ворог шаленіє і намагається понад усе взяти це місто, ЗСУ примудряються у цій кам’яній пустелі давати йому відсіч, не дозволяючи захопити місто.

Російські війська, ймовірно, посилюють свої тактичні наступальні зусилля в районі Бахмута. Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Заяви росіян про підкріплення узгоджуються із заявою заступника міністра оборони України Ганни Маляр від 15 травня про те, що російські війська розгортають додаткові повітряно-десантні сили для захисту флангів Бахмута, ймовірно, з інших ділянок фронту.