За 10 днів заклали понад 5,5 тис. мін: у ЗСУ розповіли, як готуються зустріти противника з півночі

Українські війська продовжують підготовку до можливої атаки російських загарбників з півночі.

Сили, які боронять Північну операційну зону, готуються до будь яких дій противника, в тому числі до відбиття авіаційних та ракетних ударів та недопущення дій диверсійних сил ворога. Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, на цей час противник не готовий вести наступальні дії на північному напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ створюють нові мобільні групи ППО: які напрямки захищатимуть

“Але ми розуміємо та передбачаємо можливі сценарії розвитку ситуації. Значну роль у стримуванні противника відіграє система інженерних загороджень, облаштування якої триває щодня. Безпосередньо на державному кордоні та у глибині оборони нарощується система мінно-вибухових та невибухових загороджень. Триває мінування місцевості, створення мінованих завалів, а також протитанкових ровів на ділянках доріг та шляхів імовірного просування противника”, ‒ зазначив Наєв.

Так, за останні десять діб встановлено протитанкові мінні поля та загородження з використанням більше 5,5 тис. мін. Вздовж державного кордону вирито близько 1,5 тис. метрів траншей та 3,5 тис. метрів протитанкових ровів.

Окрім того, обладнано кілька десятків перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для техніки.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках нині залишається без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога там не виявлено. Про це вранці 17 травня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Триває переміщення підрозділів російських територіальних військ, які проходили підготовку на полігонах Білорусі, у райони ведення бойових дій. Водночас на Сіверському та Слобожанському напрямках противник з мінометів та артилерії за добу обстріляв 23 населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.