Буданов каже, що з його резонансної цитати вирізали важливе уточнення

Керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов під фразою про вбивства росіян “у будь-якій точці світу” мав на увазі ліквідацію саме воєнних злочинців.

Утім, цитату журналісти навели не повну, видаливши вказане уточнення. Це Буданов пояснив в інтерв’ю блогеру Сергію Іванову.

“Це порізана версія (цитати. Gazeta.ua). З неї вирізали найголовніше: росіян, які є воєнними злочинцями, вчинили злочини проти людяності, кримінальні злочини на кшталт групових зґвалтувань, зґвалтувань неповнолітніх, вбивств… Це про них йшлося”, сказав Буданов.

Водночас розвідник не приховує, що росіяни йому не подобаються. Попри це, він “не має нічого особистого” проти них. Але нагадує, що серед громадян РФ є воєнні злочинці.

“Є доведені факти. Людина є злочинцем. Він має бути покараний”, додав Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Зможемо створити свій Моссад. Але потрібна політична воля” Олександр Скіпальський

Він заявив, що розвідка співпрацює з росіянами, які проти війни і “готові до видозміни Росії”.

“Але отакі відверті покидьки… Це абсолютна правда, ще раз вам це підтверджую, я не боюся своїх слів: такі випадки були і будуть продовжуватися. У будь-якій країні світу ці люди зрештою понесуть заслужену кару. Заслуженою карою за такі діяння може бути виключно їх ліквідація. Нічого іншого я не розглядаю. Це моя особиста думка. Я її дотримуюсь і буду втілювати у життя”, пояснив розвідник.

Раніше в інтерв’ю Yahoo News Кирило Буданов прокоментував можливу причетність української сторони до вбивства росіянки-пропагандистки Дар’ї Дугіної: “Все, що я прокоментую, це те, що ми вбивали росіян та будемо вбивати росіян у будь-якій точці світу до повної перемоги України”.

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки на це заявили, що не схвалюють напади на цивільних.