Пробиті стіни й вибиті вікна: РФ з самого ранку атакувала лікарню

У середу о 5:00 росіяни потужно вдарили по лікарні у Бериславі Херсонської області. Влучили в реанімаційне та центральні відділення.

Пацієнти та працівники лікарні не постраждали, повідомив 17 травня голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram.

“Два прильоти по території. Через обстріл у медзакладі вибито близько 60 вікон та пошкоджено стіни. Постраждав центральний корпус, планова операційна. Стіну будівлі просто пробито, впало перекриття. В лікарні ночували 11 пацієнтів, 10 працівників лікарні та три працівники “екстренки”, ідеться в повідомленні.

Водночас за минулу добу противник здійснив 79 обстрілів регіону, випустивши 406 снарядів з важкої артилерії, “Градів”, танків, бойових дронів та авіації. Через російську агресію семеро людей на Херсонщині, зокрема три дитини, дістали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати росіян в Україні перетнули нову психологічну позначку

Місто Херсон ворог обстріляв шість разів, випустивши 26 снарядів. Російські терористи поцілили у житлові квартали населених пунктів області та в автозаправну станцію в Бериславському районі. В обласному центрі ворожий снаряд поцілив у багатоповерхівку. Також обстрілами РФ пошкоджено інші об’єкти цивільної інфраструктури.

З деокупованої території області евакуювали 62 особи.

16 травня близько 23:00 у Миколаєві пролунали звуки вибухів, після чого у місті оголосили повітряну тривогу. О 23:47 стало відомо, що на лінію 103 надійшло повідомлення про жительку одного з районів Миколаєва, яка отримала осколкове поранення.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто й область постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Російськими атаками у Миколаївській області пошкоджено частково або повністю понад 13 171 цивільний об’єкт.