Скільки ядерних боєголовок розгорнули США: у Держдепі назвали нові цифри

Адміністрація президента США Джо Байдена оновила інформацію про свої розгорнуті ядерні сили.

Це зробили через два місяці після того, як Кремль вийшов зі знакового договору про контроль над озброєннями, повідомляє Bloomberg.

У Держдепартаменті зазначають, що США продовжать “традицію прозорості, незважаючи на передбачуване призупинення Росією участі в новому договорі”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни заговорили про ядерний удар

У декларації йдеться про те, що у Вашингтона нині є 1 419 ядерних боєголовок. Вони розміщені на 662 ракетах наземного, а також підводного базування та на важких бомбардувальниках. Таким чином США вкладаються у ліміт у 1 550 боєголовок на 700 одиницях техніки, передбачений договором.

Водночас Росія свої оновлені цифри не надала.

“США продовжують розглядати прозорість серед ядерних держав як надзвичайно цінну для зменшення ймовірності неправильного сприйняття, прорахунків і дорогих змагань в озброєнні”, ‒ цитує видання заяву Держдепартаменту США.

Малоймовірно, що Росія завдасть ядерного удару. Така поточна оцінка США, сказала директорка Національної розвідки США Авріл Хейнс.

Ядерні погрози президента Росії Володимира Путіна не впливають на військову допомогу Україні. Путін не вперше застосовує ядерний шантаж, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.