Українців закликали знову економити світло

Українців закликали менше споживати електроенергії.

У період піків споживання енергосистема відчуває зростання навантаження і аби забезпечити потреби усіх споживачів, теплові та гідроелектростанції збільшують виробництво електроенергії, пише Укренерго.

У час літнього піку споживання на електростанціях зазвичай проходить масштабна ремонтна кампанія, яка дозволяє підготуватися до наступного опалювального сезону.

Через російські атаки пошкодження отримали всі теплові та ключові гідроелектростанції й цього літа обсяги робіт будуть більшими, ніж у попередні роки.

Крім того, Запорізька АЕС та низка теплових електростанцій перебувають на тимчасово окупованій території та не доступні українській енергосистемі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не варто залишати комп’ютер завжди увімкненим: пояснення

Достатньо дотримуватися простих правил:

за можливості, переносити використання потужних приладів з пікових ранкових та вечірніх годин на нічні, коли споживання низьке;

намагатись не включати одночасно потужні прилади (наприклад, бойлер та пральну машину);

не вмикати кондиціонер у пікові години споживання. При використанні кондиціонера ставити його на вищу температуру, ніж ви звикли;

кип’ятити лише стільки води, скільки потрібно у конкретний час. Якщо у вас є газова плита – краще кип’ятити воду на ній.

“Дотримання цих принципів дозволять більш рівномірно розподілити споживання електроенергії, згладити ранковий та вечірній піки та підтримати енергетиків, які готуються до наступної зими”, йдеться у проханні Укренерго.

В уряді розглядають питання перегляду тарифів на електроенергію для побутових споживачів.

Розглядається декілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію. Серед варіантів є такі: 2,40 грн і 2,80 грн за 1 кВт/год.

Можливе збільшення тарифів повʼязане із великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури.