Буданов розповів про роль нардепа Шевченка, який їздив до Лукашенка

Народний депутат Євгеній Шевченко таємно вів переговори із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Його попросили про це спецслужби, сказав начальник Головного управління Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю для програми “Різні люди”.

Він додав, що відсутність обстрілів з території Білорусі це “результат комплексних дій” різних українських сил.

“Лукашенко подобається він нам чи ні, не ідіот. І повторення ситуації, яка сталася 24 лютого 2022 року, він сам перший, хто хоче не допустити. Насправді і тоді його думку не особливо враховували, але він зробив висновки, як я бачу, як всі ми бачимо”, сказав керівник ГУР.

Комунікація з Лукашенком велась різними каналами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР оцінили чесність заяв Пригожина

“Ми задіювали всі наші можливі шляхи комунікації, всі змоги, які в нас були. Навіть задіювали народного депутата одного це теж правда. Заради того, щоб не допустити втягування Білорусі в цю війну. І коли відбулося витіснення і втеча російської армії не допустити повторних спроб заходу з території Білорусі в Україну або спроб нанесення ударів. Як показав час, станом на зараз цього вдалося досягти”, розповів Буданов.

Нардепа Шевченка два роки тому виключили з фракції “Слуга народу” за прояви симпатії до Лукашенка.

“Він є ефективним у цьому процесі. Пан Шевченко доволі давно допомагає нам, давайте так це назвемо. І жодного разу не відмовляв, коли ми зверталися з певними проханнями до нього”, пояснив глава розвідки.

Самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка вперше за шість днів сфотографували на публіці. Його пропагандистські ЗМІ написали, що Лукашенко працює у центральному командному пункті ВПС та військ ППО.

У мережі активно ходять чутки, що білоруський “президент” має проблеми зі здоров’ям. Офіційних коментарів із боку Олександра Лукашенка чи його представників не було.

9 травня під час параду у Москві на руці Лукашенка помітили бинт. Також диктатор не брав участі у неформальному сніданку, куди Володимир Путін покликав лідерів Казахстану, Таджикистану, Киргизстану, Узбекистану і прем’єр-міністра Вірменії.