На Донбасі гаряче – Генштаб розкрив деталі боїв

Сьогодні відбулось 44 бойових зіткнення на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки Харківської області та Новоселівського і Стельмахівки Луганської області, йдеться у повідомленні Генштабу.

Ворог також вів наступальні дії у районі Білогорівки Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Росіяни просуваються”: Маляр розповіла про поточну ситуацію в районі Бахмута

“На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. До того ж протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське”, йдеться у зведенні.

Були авіаційні удари по Авдіївці та Водяному. Також українські війська відбили численні атаки противника в районі Мар’їнки.

“На Шахтарському напрямку протягом доби ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вугледар та Велика Новосілка”, підсумували у Генштабі.

ЗСУ відтіснили армію РФ на південь та північний захід від Бахмута на Донеччині, що дозволило відновити лінію постачання, повідомила британська розвідка 16 травня.

Міноборони РФ визнало відхід своїх військ із позицій на північ від Бахмута.

15 травня Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що успіх контратак української армії у районі Бахмута “необхідно сприймати як частковий”.