Україна доєдналась до міжнародного центру кібероборони

Україна доєдналась до акредитованого НАТО Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони (CCDCOE).

Біля штаб-квартири центру підняли прапор України, повідомляє Міністерство закордонних справ у Twitter.

“Сьогодні в штаб-квартирі Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО у Таллінні офіційно піднято Державний прапор України, що відзначає офіційне приєднання України до центру”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, яка країна заблокувала Україні вступ до Кібер-НАТО

МЗС подякувало державам-спонсорам центру за запрошення України. Подякували уряду Естонії за підтримку та допомогу на шляху до НАТО.

CCDCOE акредитований НАТО центр кіберзахисту. Він був заснований 2008 року за ініціативою Естонії після хакерських атак із РФ. Членство у центі відкрито для всіх країн НАТО. Структура може встановлювати відносини з країнами, що не входять до Альянсу, університетами, НДІ та підприємствами як учасниками-донорами.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі токшоу “Право на владу” заявив, що одна з країн Європейського Союзу заблокувала вступ України до Кібер-НАТО. Україна влітку минулого року подала відповідні документи та пройшла всі верифікації, але одна з європейських країн скористалася правом вето. Данілов не сказав, про яку саме з країн ЄС йдеться, але зазначив, що це держава-сусід.