“Росіяни пішли ва-банк” – чому Кремль знову атакував Київ

Росіяни влаштували масовану ракетну атаку на Київ, Одесу та Миколаїв через те, що побачили ефективну роботу сил Протиповітряної оборони України. Зокрема те, що ми змогли збити їх ракету “Кинджал” та надсучасні російських літаки над Брянськом. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Павло Лакійчук.

“Декілька тижнів тому наші військові збили ракету “Кинджал”. Це російська супер-зброя і це стало великим ударом для росіян. Ми продемонстрували, що їх ракету, яку називали такою, що не можна збити, ми знищили. Це стало одним з приводів для масованої атаки. Але сили ППО і вночі спрацювали надзвичайно ефективно – збили аж шість. Світ і росіяни знову побачили, що є ефективні засоби знищувати російську зброю”, сказав Лакійчук.

Другий важливий момент за останні місяці росіяни мали цілу низку провалів, додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успіхи під Бахмутом: експерт пояснив, що відбувається на фронті

“Це і невідомий дрон, який залетів на Червону площу. І збиття групи літаків над Брянщиною. Зокрема, найсучасніші машини російську гордість Су-35, Су-34. Росіяни просто бісяться від безсилля. Давно таких масованих обстрілів столиці не було. І окупанти ще раз продемонстрували, що готові збирати ракети і воювати. Якщо порахувати вартість ракет, які сьогодні летіли на Київ. Одесу, Миколаїв, то у порівнянні зі старими радянськими вийшло значно дорожче. Росіяни пішли у ва-банк. Бояться, що українці здатні ефективно протидіяти їхній зброї”, пояснив Лакійчук.

Уніч проти 16 травня окупанти знову обстріляли територію України крилатими ракетами. Після цього серія потужних вибухів пролунала у Києві. Росіяни атакували Київ з різних напрямків одночасно, із застосуванням БПЛА, крилатих і, ймовірно, балістичних ракет.

Сили ППО знищили усі 18 ракет різних типів повітряного, морського та наземного базування, якими РФ атакувала Україну. Зокрема, 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал”, 9 крилатих ракет “Калібр” та 3 ракети наземного базування С-400 та “Іскандер-М”.