ППО показала “вражаючий результат” з відбиття “Кинджалів” по Києву – ЗСУ

Усі шість ракет Х-47 “Кинджал” в ніч на 16 травня Росія спрямувала на українську столицю.

Жодна з них не досягла цілі і була збита силами протиповітряної оборони, повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в телемарафоні “Єдині новини”, передає Gazeta.ua.

“Робота надзвичайно успішна. Шість “Кинджалів” це вражаючий показник”, прокоментував Ігнат.

Він наголосив, що аеробалістичні ракети Х-47 випустили з шести літаків Міг31К, які є носіями “Кинджалів”. За словами Ігната, столиця має серйозну систему ППО, яка дозволила ліквідувати всі шість “Кинджалів”.

“Київ залишається в епіцентрі, столиця завжди була в пріоритеті росіян, тому її захищають серйозними засобами. Тут об’єкти інфраструктури та інші важливі державні об’єкти”, сказав Ігнат.

“Кинджал” ‒ це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Ці ракети запускають з літаків-носіїв, після чого вони летять із гіперзвуковою швидкістю, що в 10 разів перевищує швидкість звуку, й маневрують в польоті. Ракета здатна вражати і нерухомі, й мобільні цілі. Бойова частина еквівалентна 4 тис. кг тротилу.

Після запуску ракета піднімається на висоту близько 20 км, а потім падає на ціль, як звичайна балістична ракета. Через це її важко збити системами ППО. Основним носієм ракет комплексу “Кинджал” є модифікований літак МіГ-31К.

Вартість одного “Кинджалу” від $10 млн.

Уночі 16 травня Росія атакувала Україну 18 ракетами, шість із яких це Х-47 “Кинджал”. ППО збила всі цілі, повідомили Повітряні сили.

Військова адміністрація Києва заявила, що ця атака була винятковою за своєю щільністю максимальна кількість ракет за найкоротший проміжок часу.