Назвали країну ЄС, де працює найбільше українських біженців

44% українських біженців віком від 20 до 64 років змогли знайти роботу в Естонії.

Частка біженців, які працевлаштувалися, значно вища, ніж у середньому по Європейському Союзу, повідомляє ERR із посиланням на дані міністерства соціальних справ країни. У ЄС загальний показник становить 30%.

“Наразі в Естонії під тимчасовим захистом перебуває понад 40 тис. осіб, 58% з яких працездатного віку”, заявили у відомстві.

Трудова діяльність більшості з українських біженців триває вже понад 200 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські заробітчани стали жертвами торговців людьми

Водночас високий рівень освіти біженців не гарантує їм роботу, яка б відповідала їхній кваліфікації. Проблема полягає в недостатньому знанні мов і дефіциті можливостей з догляду за дітьми біженців.

Широкомасштабна російська війна змусила мільйони українців виїхати в інші регіони чи за кордон і шукати роботу. Через це збільшився ризик стати жертвою торгівців людьми. Щоб не потрапити до пастки злочинців, необхідно дотримуватися певних рекомендацій.

Уряд Швеції оголосив нові вимоги щодо доходу іноземних працівників. Їх вирішили подвоїти. Таким рішенням у країні хочуть побороти низьку оплату праці. Трудова міграція наразі є найбільшою складовою імміграції до Швеції.

Торік Швеція надала понад 24 тис. дозволів на роботу порівняно з приблизно 9 тис. дозволами на проживання для шукачів захисту. Згідно з прогнозом міграційного агентства, цього року очікується, що 100 тис. іноземців звернуться за дозволом на роботу в Швеції.