Повітряні сили за ніч збили одразу шість російських “Кинджалів”

Повітряні сили під час нічної російської атаки знищили 16 травня шість “Кинджалів”, дев’ять “Калібрів”, три балістичні ракети та дев’ять ударних дронів ворога різного типу.

Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України, повідомили у вівторок уранці в пресслужбі головнокомандувача ЗСУ.

“Близько 03:30 російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі знищені”, йдеться у повідомленні.

З шести літаків МіГ-31К ворогом було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал”, дев’ять крилатих ракет “Калібр” з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, “Іскандер-М”).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат пояснив, як збили російський “Кинджал”

Крім того, у ніч проти 16 травня противник атакував Україну ударними дронами типу Shahed-136/131, а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня “Орлан-10”, SuperCum. Їх також знищили ЗСУ.

Українські військові збили російську ракету “Кинджал” під час нічної атаки 4 травня у небі на Київщині. Знищили її системою Patriot. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К з території Росії.

Patriot раніше ніколи не працювали з таким типом цілей, як “Кинджали”. Але ця система може перехоплювати балістичні цілі. Українські сили вирішили спробувати збити “Кинджал” та їм це вдалося.

“Кинджал” ‒ це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Ці ракети запускають з літаків-носіїв, після чого вони летять із гіперзвуковою швидкістю, що в 10 разів перевищує швидкість звуку, й маневрують в польоті.

Ракета здатна вражати і нерухомі, й мобільні цілі. Бойова частина еквівалентна 4 тис. кг тротилу.

Після запуску ракета піднімається на висоту близько 20 км, а потім падає на ціль, як звичайна балістична ракета. Через це її важко збити системами ППО. Основним носієм ракет комплексу “Кинджал” є модифікований літак МіГ-31К.