Київ вночі атакували “винятковою” кількістю ракет і не лише

У ніч на 16 травня у повітряному просторі Києва збили переважну більшість ворожих цілей.

Ця атака була “винятковою” за кількістю ракет у короткий проміжок часу. Також столицю атакували безпілотники, повідомила міська військова адміністрація.

В КМВА зазначили, що це вже восьма російська атака на столицю з початку травня.

“Цього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю – максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу”, – зазначив керівник КМВА Сергій Попко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти запустили дрони, працює ППО – Кличко

Внаслідок атаки зафіксовано падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці.

“Найбільші пошкодження в Солом’янському районі там було загоряння нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована. В решті районів пошкодження не суттєві. Убільшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону”, зауважив Попко.

Інформації щодо потерпілих немає. Дані про кількість та тип ракет незабаром повідомлять Повітряні сили..

Уночі 16 травня майже по всій Україні оголошували повітряну тривогу. У Києві повідомляли про серію гучних вибухів та роботу протиповітряної оборони.

Пізніше міський голова Віталій Кличко підтвердив російську ракетну атаку. За його словами, уламки ворожих ракет впали у кількох районах.