Успіхи під Бахмутом: експерт пояснив, що відбувається на фронті

Українським військовим вдалося за останній тиждень не втратити позицій під Бахмутом, а навпаки просунутися вперед. Наступ, який росіяни готували ще з минулого року, провалився. І це початок їхньої внутрішньої катастрофи. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Січень.

“Поки йдуть окремі тактичні дії. Але ситуацію ми зламали. Ворог не може наступати. Перейшов до оборони. Ми близькі до оточення росіян все до того йде. Це ще не контрнаступ. Але ми потроху відбиваємо території”, сказав Січень.

Ситуація на фронті призвела до політичних змін в Росії, додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ситуація залишається надзвичайно важкою” що відбувається у Бахмуті

“Наступ, який росіяни готували ще з минулого року, провалився. Вони бачать це. В Росії відбувається внутрішня катастрофа. Пригожин каже, що це вже сталося. Ставить питання чому російська армія відступає? А його війська фактично в оточенні. Люди, що живуть в РФ, кажуть, що провали на фронті стали спусковим гачком для політичних проблем. Нещодавно у Бряньську збили російські вертольоти. І це зробили наші сили ППО. У Курській, Брянській області майже йдуть бойові дії окремі райони під нашим вогнем знаходяться. І це впливає на настрої суспільства”, уточнив Січень.

Просування українських військ на Бахмутському напрямку це перший успіх наступальних дій під час операції з оборони Бахмута на Донеччині. І саме як частковий успіх його треба сприймати. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Українські військові на Бахмутському напрямку не втратили за минулий тиждень позицій та просунулись вперед на 2 км.