Петро Порошенко закликав “членів G7 наслідувати приклад Великобританії” щодо надання військової допомоги Україні

Лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News наголосив, що українці згуртовані навколо довгоочікуваного наступу ЗСУ. На запитання, як він оцінює результати європейського турне президента Зеленського, Порошенко відповів: “Кожен українець, від солдата до президента Зеленського, і я як п’ятий президент робимо максимум, щоб забезпечити наступальну операцію, яка має розпочатися найближчим часом. Ми не обговорюємо, коли це станеться, але ми чекаємо вже найближчими тижнями чи місяцями”.

‘Your missiles, Storm, have already had an extremely positive use on the battlefield.’

Former President of Ukraine, Petro Poroshenko pled to ‘G7 members to follow in the British example’ of giving military aid to Ukraine.

Latest: https://t.co/oDG5gg5J4N pic.twitter.com/pdhHiUj833

Sky News (@SkyNews) May 15, 2023

“Президент Зеленський має мандат від українського народу на перемогу. І ми безумовно розраховуємо на Велику Британію, тому що ви надаєте нам велику допомогу та підтримку. Ваша ракета Storm Shadow вже має надзвичайно позитивне застосування на полі бою”, сказав Порошенко.

“Я хочу подякувати вам за лідерство і за позитивний приклад іншим народам. За мною стоять вантажівки, артилерійські вантажівки, які купив мій благодійний фонд це мільйони фунтів моїх грошей спільно із грошима волонтерів. Ці вантажівки доставляються з Великої Британії. Загалом це понад 300 вантажівок разом із тягачами, а також генератори, системи радіоелектронної боротьби та багато-багато іншого, що було доставлено з Великої Британії безпосередньо українським військам, підвищуючи ефективність наступальної операції”, сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко поїхав на військову виставку в Афіни і сказав про “сюрпризи” для росіян

“Також я хочу звернути увагу на саміт G7 в Японії. Ми розраховуємо в результаті цього саміту G7 на нові рішення щодо постачання сучасних військових технологій, у тому числі реактивних винищувачів і ракет великої дальності. Країни-члени G7 мають наслідувати британський приклад. У тому числі має бути спільне рішення про наше майбутнє членство в НАТО, яке має бути прийняте на цьогорічному саміті у Вільнюсі”, сказав Порошенко.

Народний депутат, голова партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко поїхав у Грецію на міжнародну військово-промислову виставку DEFEA 2023.

Виставка проходить в Афінах. Про це повідомив сайт “Європейської солідарності”.

“Одна з розробок, яка невдовзі надійде у ЗСУ це нова модифікація БПЛА Poseidon 10, спільний проєкт Фонду Порошенка та ізраїльсько-американсько-кіпрської компанії-виробника”, заявили в партії.