“Почуєте дуже важливі рішення” ‒ Зеленський говорив із Сунаком про винищувачі

Під час зустрічі президента Володимира Зеленського із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком йшлося про постачання Україні винищувачів.

Відповідне рішення очікується найближчим часом, повідомляє The Guardian.

За словами Зеленського, він обговорював із британським прем’єром “реактивну коаліцію” для постачання Україні винищувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України до НАТО: Зеленський звернувся до країн Альянсу

“Я думаю, що найближчим часом ви почуєте якісь дуже важливі рішення. Але нам потрібно ще трохи над цим попрацювати”, ‒ сказав український президент після зустрічі із Сунаком.

У свою чергу британський прем’єр сказав, що два лідери говорили з міжнародними партнерами про подальшу підтримку України.

За його словами, Велика Британія буде ключовою частиною коаліції країн, які підтримують Україну. Хоча Сунак заявив, що постачання бойової авіації ‒ це “непросте завдання”.

Йдеться не лише про надання літаків, а й про навчання пілотів та інші аспекти логістики, але Велика Британія, за словами Сунака, “може відіграти у цьому велику роль”. Він також нагадав, що його країна розпочне “досить скоро” навчання українських пілотів.

15 травня президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Великої Британії зустрівся з прем’єр-міністром країни Ріші Сунаком.

Велика Британія надасть Україні сотні нових ударних дронів із радіусом дії понад 200 км. Озброєння планують доставити в Україну протягом найближчих місяців, ідеться у заяві британського уряду, оприлюдненій перед запланованими переговорами президента України Володимира Зеленського із прем’єр-міністром Сполученого Королівства Ріші Сунаком,