У британській розвідці з’ясували, що зараз непокоїть Кремль

Бойові дрони продовжують атакувати військові об’єкти Російської Федерації.

Протиповітряна оборона росіян не здатна перехопити їх, що викликає занепокоєння Кремля, повідомило 15 травня міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

“3 травня кілька безпілотних літальних апаратів завдали удару по російській авіабазі Сіща за 150 кілометрів на північ від кордону з Україною. Пошкоджень зазнав один важкий транспортний літак Ан-124 військово-транспортної авіації (ВТА) Росії”, ідеться у повідомленні.

Сіща є вузловим пунктом ВТА на заході РФ і відіграла важливу роль у забезпеченні вторгнення в Україну. Російська Федерація також використовує цей аеродром для запуску БПЛА іранського виробництва у бік Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив хороші новини з передової

“ВТА є добре забезпеченим підрозділом ВПС Росії, необхідним для транспортування через величезну територією країни. Лідери РФ стурбовані тим, що російська система ППО продовжує компрометувати себе. Це ставить під загрозу ключові стратегічні об’єкти, такі як бази ВТА”, зазначають у британській розвідці.

У Брянській області РФ 13 травня на відео зняли падіння військового гелікоптера. Вертоліт спалахнув і розбився. У місцевих пабліках пишуть, що перед вибухом в небі бачили російські гелікоптери Мі-8 та Мі-28Н. Припускають, що гелікоптер могла збити російська ППО.

Пізніше місцеві Telegram-канали повідомили, що в селищі Сурецький Муравєй Клинцівського району впав другий Мі-8. Трохи згодом стало відомо, що над Брянською областю збили ще й два літака Су-34 та Су-35.