Страхова компанія “ІНГО” почала страхувати квартири від воєнних ризиків

Компанія “ІНГО” оновила свій страховий продукт і відтепер дає можливість застрахувати квартиру від цілої низки небезпечних ситуацій, таких як: пошкодження вікон, балконів та лоджій, а також воєнних ризиків, які раніше традиційно не включались до програм майнового страхування громадян. Тепер фізичні особи, які купують поліс страхування майна, можуть бути впевнені у захисті своєї власності навіть у складних сучасних умовах.

“В програмах майнового страхування громадян “воєнні ризики” традиційно виступають як винятки зі страхового покриття”, – уточнює директор з роздрібного бізнесу компанії Микола Матика.

“Такі причини руйнування будівель як влучення снарядів, ракет, мін, куль тощо та наслідки вибухів – вибиті шиби й інші пошкодження нерухомого майна – завжди належали до переліку винятків, що звільняло страховиків від виплати компенсацій потерпілим. Але зараз, коли країна перебуває у режимі тривалого воєнного стану, ми вирішили надати людям можливість захистити свою власність й від цих ризиків”, – додав Матика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль анонсував фінансову підтримку від італійського агентства

Страхове покриття поширюється як на рухоме та нерухоме майно квартири (оздоблення, ремонт, інженерні та інші комунікації, меблі, побутову та іншу техніку тощо), так і на відповідальність перед сусідами (чи іншими особами).

Одна з головних умов для страхування квартира має знаходитися в житловому будинку, зданих в експлуатацію, після закінчення ремонтно-відновлювальних робіт у приміщенні. Страхову суму можна обирати на власний розсуд у діапазоні від 250 тис. грн до 2 млн грн. При цьому збитки, що є наслідком “воєнних ризиків”, відшкодовуються на умовах договору в межах страхової суми без додаткових сублімітів.

“Ми розуміємо, що для споживачів важлива зрозумілість продукту як на етапі укладання договору так і на етапі відшкодування збитку. Тому намагалися зробити оновлену страхову програму простою та доступною”, – розповідає Микола Матика.

Оформити страховий поліс “Квартира експрес” можна на короткий термін від 1 місяця або на стандартний період – 1 рік. Страхувальниками можуть бути фізичні та юридичні особи власники квартири або орендарі. Для укладання договору не потрібно проводити попередній огляд, а невеликі збитки до 30 тис грн врегульовуються за спрощеною процедурою, яка вимагає мінімум документів.

Ліцензія Держкомфінпослуг серії АВ №546570 від 16.07.2010 р.