У Генштабі назвали міста, де йдуть найзапекліші бої

На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках сьогодні відбулось близько 30 бойових зіткнень.

В епіцентрі боїв залишаються Бахмут та Мар’їнка, пише Генштаб у зведенні.

“На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Синьківки. Завдав авіаційних ударів поблизу Вільшаної та Кислівки. На Лиманському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ підтвердила ліквідацію двох своїх командирів під Бахмутом

Тривають важкі бої за місто Бахмут. На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Григорівки, Богданівки та Предтечиного.

Українські війська відбили численні атаки у районі міста Мар’їнки.

“На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Кізомис, Станіслав Херсонської області. Поміж тим, здійснив обстріли близько 30 населених пунктів”, підсумували у зведенні.

10 травня у Сухопутних військах ЗСУ підтвердили успішні контратаки Сил оборони на Бахмутському напрямку. На окремих ділянках фронту ворог не зміг втримати натиск і відступив на дистанцію до 2 км, повідомило командування.

11 травня на південь від села Іванівське Бахмутського району захисники вибили частину окупантів. Під час важких боїв воїни розбили підрозділи 4-ї окремої мотострілецької бригади та 374-го окремого стрілецького батальйону збройних сил Росії, повідомив батальйон “Айдар”.

Українські війська відкинули росіян назад на деяких східних напрямках, заявив президент Володимир Зеленський після Ставки верховного головнокомандувача 12 травня. Деталей він не повідомив.