“Чекайте нас вдома” – українські військові вітають матерів зворушливими відео

У неділю, 14 травня, в Україні відзначають одне з найвідоміших сімейних свят День матері.

Вітають найрідніших й українські військові, записуючи з фронту зворушливі ролики, передає Gazeta.ua.

Один з таких розмістили захисники з 28-ї окремої механізованої бригади ім. Лицарів Зимового Походу. Воїни Збройних сил України подякували матерям за найголовніше життя. І попросили не хвилюватись за своїх синів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День матері: найкращі вітання та листівки

“Ви захищали нас, коли ми були дітьми, а тепер наша черга. Наше головне побажання не хвилюйтеся, бережіть себе і чекайте нас вдома. Наш головний подарунок повернутися до вас з перемогою”, сказали оборонці.

Бійці 45-ї окремої артилерійської бригади Сухопутних військ звернулися до матерів щемливим віршем. Його спеціально для відео записала Настасія Семенюк.

“Вустами наших хлопців 45 ОАБр від імені усіх захисників і захисниць України у День матері ми записали те, що, віримо, мами хотіли б почути. Звичайно, ми хотіли б сказати це особисто, але наразі можемо тільки так, через відео”, йдеться в дописі.

Від імені Державної прикордонної служби до матерів звернувся боєць з Бахмута. Вітальне відео записував на тлі безперервних вибухів та обстрілів.

“Передаємо вітання всім матерям від прикордонників 7-го прикордонного загону Прикордонної комендатури швидкого реагування “Шквал”, які виконують (завдання. Gazeta.ua) на одній з найгарячіших точок Донецької області. Прийміть найщиріші наші вітання та побажання. Все буде Україна. Ми тримаємося, ми сильні”, сказав прикордонник.

День матері в Україні відзначають щороку в другу неділю останнього місяця весни. Цьогоріч свято припало на 14 травня. У більшості країн світу День матері святкують днем раніше.

Відзначати День матері запропонувала американка Анна Джервіс 1908 року. 1928 році вперше День матері відсвяткував Союз українок Канади, а 1929 року свято прийшло до Галичини. Законодавчо святкування Дня матері в Україні встановлене указом президента від 10 травня 1999 року.

Gazeta.ua зібрала цікаві ідеї подарунків до Дня матері.