Британська розвідка оцінила можливості російських військ в Україні

Російське об’єднане угруповання військ в Україні формально організоване так само, як і сили вторгнення у лютому 2022 року.

Ймовірно, угруповання все ще складається з понад 200 тис. військовослужбовців, організованих у приблизно 70 бойових полків і бригад Вони розділені на п’ять груп військ. Про це у Twitter повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Однак, у британській розвідці наголошують, що у лютому 2022 року російські війська в Україні складалися з професійних військових, угрупування було значною мірою оснащене сучасними транспортними засобами, проходило регулярні тренування, прагнучи до складних спільних операцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повернула щонайменше кілометр території біля Бахмута ‒ британська розвідка

“Тепер сили переважно складаються з погано навчених мобілізованих резервістів. І все більше покладаються на застаріле обладнання, причому багатьом їхнім підрозділам серйозно бракує чисельності. Вони регулярно проводить лише дуже прості операції на основі піхоти”, ‒ йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, малоймовірно, що угрупування має великий, дієздатний, мобільний резерв для реагування на нові операційні виклики.

“Навряд чи це буде організація, яка зможе ефективно об’єднати масштабний військовий ефект уздовж 1200-кілометрової лінії фронту в умовах стресу”, ‒ йдеться у повідомленні.

Загальні бойові втрати Росії на ранок неділі, 14 травня, становлять 198 880 окупантів. За минулу добу лави “200-х” поповнили ще понад 620 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Російське командування поповнює втрати своїх військ за рахунок ув’язнених з тюрем РФ. Зокрема, нещодавно до одного із польових таборів противника у тимчасово окупованому Роговому Луганської області привезли близько 200 засуджених.