Зрадники інсценують замахи, щоб втекти із Запорізької області – мер Мелітополя

Росіяни та колаборанти намагаються втекти із захопленої території Запорізької області, в тому числі з Мелітополя.

Для втечі нерідко вдаються до провокацій, аби знайти привід для виїзду, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в телемарафоні “Єдині новини”, передає Gazeta.ua.

“Тому з перших днів, коли евакуацію оголосили в 15 населених пунктах тимчасово окупованої Запорізької області, всі колаборанти та окупанти, які приїхали і до Мелітополя, почали тікати. Попри те, що евакуація з нього не оголошували”, сказав Федоров.

За його словами, випускають з міста не всіх охочих. Тому одним зі шляхів порятунку для колаборантів є провокації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про контрнаступ: Росія це точно відчує

“На прикладі фейкового голови суду: саме у дворі захопленого ним будинку стався якийсь вибух. Він сказав, що тепер не в безпеці, і більше не знаходиться в Мелітополі. Отримав змогу виїхати. Така ситуація і з іншими гауляйтерами: щонайменше за останні 1,5 тижня ми нарахували три таких провокації, які надали “квиток” для колаборантів та окупантів для виїзду”, розповів мер міста.

Він зауважив, що втеча поплічників ворога не вказує на зменшення їхньої кількості на Запоріжжі. За його оцінками, військових-окупантів там навпаки більшає. Це свідчить про те, що, попри на оголошену “евакуацію”, ворог збирається чинити опір та не здавати захоплені території, вважає Федоров.

“Наприклад, в селище Новопетрівка Бердянського району заїхала чергова партія колаборантів та окупантів “вагнерівців” і “кадировців”. І щонайменше 400 нових російських військових приїхали”, сказав він.

5 травня гауляйтер окупованої території Запорізької області Євген Балицький оголосив про так звану евакуацію населення з низки населених пунктів біля лінії фронту. Рішення прийнято “для забезпечення безпеки людей”.

Частково захоплену Запорізьку область аналітики називають одним із найбільш вірогідних напрямків контрнаступу Збройних сил України. Контрнаступальні дії вже тривають у Херсонській області.

Награбоване на Запоріжжі та Херсонщині окупанти вивозять суднами, повідомило Міноборони.