У ЗСУ розповіли, хто збивав російські літаки та вертольоти у Брянській області

Росія 13 травня втратила у Брянській області п’ять повітряних суден.

Загарбники цього дня хотіли атакувати Україну з повітря. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП сказали, куди летіла знищена у Брянській області авіагрупа РФ

“Задіювались вертольоти, ударна авіаційна група, здійснювала атаку України з Брянської області. Вони це роблять щодня. Здійснювали удари керованими авіабомбами. Там вже мова про третій гелікоптер іде, тому п’ять загалом, мабуть, нарвалися на якісь неприємності. Хотіли бомбити наших мирних людей, наші регіони”, ‒ сказав Ігнат.

За його словами, до авіакатастроф у Брянській області причетна сама Росія.

“Так, звичайно. “Чорний день авіації” ‒ вони вже це визнали, є аналіз. Кого вони збираються звільняти, карати за бардак, який відбувається. Приємно читати такі новини від ворога”, ‒ додав Ігнат.

У Брянській області РФ 13 травня на відео зняли падіння військового гелікоптера. Офіційно російське агентство ТАСС повідомило, що вертоліт загорівся та розбився. У місцевих пабліках пишуть, що перед вибухом в небі бачили російські гелікоптери Мі-8 та Мі-28Н. Припускають, що гелікоптер могла збити російська ППО.

Пізніше місцеві Telegram-канали повідомили, що в селищі Сурецький Муравєй Клинцівського району впав другий Мі-8. Трохи згодом стало відомо, що над Брянською областю збили ще й два літака Су-34 та Су-35.