ЗСУ, ймовірно, зайняли нові позиції навколо Бахмута – ISW

Збройні сили України продовжують контратаки в районі Бахмута Донецької області.

Наші війська, ймовірно, змогли взяти під конетроль там нові позиції. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Аналітики посилаються у звіті на проросійського блогера. Той заявив, що Збройні сили Україн зайняли нові позиції на околиці Курдюмівки 14 км на південний захід від Бахмута. І нібито відтіснили росіян у цьому районі за канал Сіверський Донець – Донбас.

Він також заявив, що українські сили просувалися у бік Кліщівки (7 км на південний захід від Бахмута) з боку Предтечино (16 км на південний захід від Бахмута).

За оцінкою ISW, на 13 травня ЗСУ звільнили 16,85 кв. км у районі Бахмута під час недавніх контратак. Водночас експерти не спостерігали візуального підтвердження додаткових успіхів ЗСУ на південний захід від Бахмута, про що кажуть росблогери.

Російські джерела поширили кадри, що показують наслідки недавньої контратаки українських військ на російські позиції в районі Майорська (20 км на південний захід від Бахмута). І заявили, що начебто відбили атаки.

Доповнюється…