Росія масово везе засуджених воювати в Україні: нові дані Генштабу

Російське командування поповнює втрати своїх військ за рахунок ув’язнених з тюрем РФ.

Зокрема, нещодавно до одного із польових таборів противника у тимчасово окупованому Роговому Луганської області привезли близько 200 засуджених. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важкі бої за Бахмут: Генштаб повідомив останні новини з найгарячішої ділянки

Там ув’язнені мають пройти чотиритижневий курсу загальновійськової підготовки. До кінця місяця очікується прибуття ще до 250 засуджених осіб .

“Також в районі Можняківки Луганської області окупанти організували підготовку до 800 новоприбулих російських в’язнів. Разом з тим, в районі Новопетрівки Запорізької області на територію полігону для військової підготовки нещодавно прибуло близько 400 найманців із складу російських в’язнів, завербованих ПВК “Вагнер”, ‒ йдеться у повідомленні.

За даними українського Генштабу, найближчим часом для військової підготовки очікується прибуття ще 400 найманців із числа російських засуджених.

За добу авіація Сил оборони України завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян.

Українські військові також завдали чотирьох авіаударів по ворожих зенітно-ракетних комплексах. Про це вранці 14 травня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.