Доберемося і до інших кораблів: Залужний розповів про “ржаве корито” “Москву”

Потоплення торік російського крейсеру “Москва” має стратегічне значення.

Україна добереться і до суден “Ессен”, “Самум” та інших залишків російського флоту. Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв’ю телеведучому Дмитру Комарову.

“Нас цікавило як військових зниження, а у перспективі й повністю позбавлення Чорноморського флоту Російської Федерації будь-якої активності у Чорному морі. Для цього у нас були деякі можливості й для цього у нас був, скажемо так, досить невеличкий шанс ці можливості використати”, сказав генерал.

Потоплення “Москви” має стратегічне значення, адже це був носій крилатих ракет, пояснив Залужний.

“Але, відповідаючи на питання, чи повністю ми виконали свої плани, то хочу сказати, що поки що ні. Таку роботу ми продовжуємо. Ми обов’язково доберемося і до “Ессена”, і до “Самуми” і до решти, питання часу”, сказав головнокомандувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський поговорив із Сунаком про ракети Storm Shadow

Залужний назвав “Москву” “ржавим коритом”.

“Крейсер “Москва” це, як величезні колони, які рухалися в бік Київської області: небоязнь супротиву, неможливість уявлення того, що друга армія світу може бути кимось уражена або знищена, затягнула ці колони під Київ, які ми спалили. І так само затягнула це ржаве корито в безпосередню зону ураження, і ми мали скористатися цим шансом”, сказав генерал.

Торік у квітні від удару українських ракет “Нептун” затонув російський крейсер “Москва”. Показали фото “Москви” на дні Чорного моря.

Державна прикордонна служба показала знахідку з потопленого крейсера.