Рекордний пакет: Німеччина офіційно оголосила про нову військову допомогу Україні

Міністерство оборони Німеччини 13 травня офіційно оголосило про надання Україні нового пакета військової допомоги на суму 2,7 млрд.

Це найбільший пакет німецької допомоги з початку повномасштабного вторгнення Росії, повідомляє Tagesspiegel.

До нового пакета включено 18 колісних гаубиць, артилерійські боєприпаси, керовані ракети для систем протиповітряної оборони. А також чотири зенітні ракетні установки IRIS-T SLM для протиповітряної оборони і 12 пускових установок IRIS-T SLS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарія ухвалила нове рішення щодо реекспорту зброї в Україну

Окрім того, до пакета увійшли 30 основних бойових танків Leopard 1A5 і 20 бойових машин піхоти Marder. А також понад 100 бойових броньованих машин і понад 200 розвідувальних безпілотників.

“Цим цінним внеском у вигляді терміново необхідних військових матеріалів ми ще раз показуємо, що Німеччина серйозно ставиться до своєї підтримки”, сказав міністр оборони Борис Пісторіус.

Він також запевнив, що Німеччина хоче якнайшвидшого закінчення “жахливої і незаконної війни Росії проти українського народу”.

“На жаль, цього поки що не передбачається. Тому Німеччина надасть будь-яку посильну допомогу стільки, скільки буде потрібно”, додав Пісторіус.

Нещодавно Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зустрівся з генеральним інспектором Бундесверу генералом Карстеном Броєром. Генерали провели конструктивну розмову.

Залужний описав ситуацію, що склалася на фронті та розповів про підготовку Сил безпеки і оборони до майбутніх дій задля визволення української території.