“ППО медаль забезпечена” – в Брянській області впали два вертольоти

Сьогодні, 13 травня, в районі Клинців, що у Брянській області РФ місцеві жителі почули потужний вибух.

На відео зняли падіння військового гелікоптера. Офіційно російське агентство ТАСС повідомило, що вертоліт загорівся та розбився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У трьох областях Росії заявили про атаки безпілотників

Попередня офіційна версія ‒ загоряння двигуна. Приналежність гелікоптера ще з’ясовують, встановлюють дані про постраждалих.

У місцевих пабліках пишуть, що перед вибухом в небі бачили російські гелікоптери Мі-8 та Мі-28Н. Припускають також, що гелікоптер могла збити російська ППО.

За словами очевидців, вертоліт впав поруч із житловими будинками, на місці виникла пожежа.

Оновлено на 13:42

Місцеві Telegram-канали повідомили, що у Брянській області впав другий вертоліт. Опублікували відео падіння другого гелікоптера в селищі Сурецький Муравєй Клинцівського району.

“Розрахунку ППО медаль забезпечена” пишуть у пабліках.

“Звичайно зараз будуть казати що то українські вертольоти. Але на такій висоті на увєрєнном над Росією може летіти та пишатися собою тільки російських пілот. Українці навіть вдома літають, як профі, на мінімальних висотах. Так шо дякуємо Брянскому пво)”, пише у Telegram український десантник Євген Жуков.

Він також звернув увагу, що на уламках збитих вертольотів видно червоні зірки.

У тимчасово окупованому Криму 12 травня розбився російський вертоліт Мі-8. Гвинтокрил впав у селі Світле Джанкойського району, що на півночі півострова.

Російське міністерство оборони заявило, що Мі-8 “виконував тренувальний політ”. Причиною падіння назвали “відмову техніки”.