Нічна повітряна атака на столицю: у КМВА повідомили про наслідки

У ніч проти 13 травня війська Російської Федерації атакували безпілотниками Київ.

Усі ворожі дрони над столицею були знищені, повідомив у четвер вранці начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у Telegram. Дані оперативного зведення оновлюються і уточнюються.

“Шоста повітряна атака на столицю з початку травня! Цього разу ворог здійснив напад використовуючи виключно безпілотні літальні апарати. Під час останньої повітряноі тривоги, яка в Києві тривала 2,5 годин, у повітряному просторі в напрямку столиці були виявлені іранські баражуючі боєприпаси Shahed. Всі ворожі дрони, які рухалися курсом на Київ, успішно знищені! Дякуємо ППО! Черговий раз наші захисники відпрацювали відмінно! В столиці руйнувань та травмованих не зафіксовано”, наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тактика терору: ЗСУ попередили українців про небезпеку

Водночас на Київщині внаслідок падіння уламків дрона пошкоджений житловий будинок, повідомила речниця Державної служби України з надзвичайних ситуацій Вікторія Рубан, передає “Суспільне”.

“Є незначне пошкодження”, зазначила посадовиця.

Цієї ночі тривога лунала по всій території України: спочатку в північних, південних та центральних областях, під ранок вона охопила західні регіони. Окупанти атакували Україну дронами. На Київщині працювали сили ППО.

У Миколаєві зафіксували попадання по цивільних об’єктах, обійшлося без загиблих, троє постраждалих.

У Хмельницькій області вранці 13 травня пролунали вибухи. Це підтвердили в обласній військовій адміністрації.

Через російські обстріли Хмельниччини вранці 13 травня у регіоні тимчасово обмежено рух поїздів. Частина потягів вимушено прямуватиме об’їзним шляхом.