Тактика терору: ЗСУ попередили українців про небезпеку

Російська Федерація не відмовляється від планів щодо окупації української території.

Ворог продовжує вести загарбницьку війну, повідомив уранці 13 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже окупанти застосовують тактику терору.

“Противник не припиняє завдавати ударів, здійснювати обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів. Протягом минулої доби росіяни завдали семи ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснили 81 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Для завдання ракетних ударів по Краматорську, Дружківці та Запоріжжю противник вчергове використав ЗРК С-300”, йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив учора мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Карповичі, Медведівка Чернігівської області; Сохани, Волфине, Славгород, Попівка Сумської області, а також Червона Зоря, Ветеринарне, Глибоке, Липці, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Нестерне, Великий Бурлук на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів росіян зазнали населені пункти Кам’янка, Красне Перше, Митрофанівка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка, Табаївка Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку минулої доби ворог обстріляв населені пункти поряд із лінією бойового зіткнення, а саме: Макіївка, Білогорівка, Луганської області, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив гарні новини з фронту

На Бахмутському напрямку від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Федорівка Друга, Оріхово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Південне, Торецьк, Дружба, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Авдіївка та Водяне, здійснив обстріли населених пунктів Степове, Авдіївка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Гостре, Георгіївка, Максимільянівка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Пречистівка та Велика Новосілка. Здійснив обстріли населених пунктів Парасковіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник завдав авіаційного удару по районах населених пунктів Новопіль Донецької області; Малинівка та Червоне Запорізької області, а також Кізомис Херсонської області. Здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Зокрема: Времівка, Новопіль Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я, Новоданилівка, Новоандріївка, Новопавлівка, Малі Щербаки та Кам’янське Запорізької області; Козацьке, Іванівка, Садове, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

Цієї ночі тривога лунала по всій території України: спочатку в північних, південних та центральних областях, під ранок вона охопила західні регіони. Окупанти атакували Україну дронами. На Київщині працювали сили ППО. У Миколаєві зафіксували попадання по цивільних об’єктах, обійшлося без загиблих, троє постраждалих.