Як правильно садити помідори: відстань між стеблами має значення

Урожай помідорів значною мірою залежить від того, на якій відстані садити стебла розсади.

Відстань, у свою чергу, залежить від сорту томатів й опори, яка використовується для помідорів, пише видання Sante Plus.

Наприклад, ті рослини, які мають міцні опори, краще переносять тісну посадку, ніж ті, що садяться без неї. На різній відстані висаджують детермінантні (низькорослі) та індерермінантні томати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помідорам на грядці допоможе пісок та яєчні шкаралупи: поради городникам

Детермінантні помідори компактні, виростають висотою від 30 до 45 сантиметрів. Їх садять на відстані 30-60 см. Вони вимагають меншого догляду та врожай у них рясніший. Деякі сорти дозрівають швидше за інших. Вони добре пристосовані до холоду.

Ретельнішого догляду потребують високі томати. Їх потрібно регулярно обрізати, вони довше ростуть. Такі сорти часто дозрівають пізніше за інші. Їх потрібно садити на відстані від 45 до 60 см одна від одної.

Важливо пам’ятати, що високі помідори можуть перешкоджати зростанню дрібніших рослин, яким теж потрібне світло, наприклад перцям. Тому садити перець потрібно далі. А для помідорів найкращі сусіди листя салату, цибуля, квасоля або горох. Помідори також не люблять сусідства із баклажанами.

Кожен городник має свій секрет вирощування багатого врожаю помідорів. Проте, зіпсувати все може рідке або ж часте поливання. Кілька порад щодо того, як часто і коли потрібно поливати помідори зібрала Gazeta.ua.

У травні городники й садівники мають дуже багато справ. Саме час висівати й висаджувати більшість популярних культур. Це також час для поливання і підживлення городу, боротьби зі шкідниками та хворобами. Про це також свідчить місячний посівний календар.