“Пів дня побув мільйонером” – пухнастий волонтер збирає гроші на ЗСУ

Кіт Герич із Києва, який нині перебуває на Донеччині зі своїм господарем Кирилом, записався у волонтери.

Пухнастик збирає кошти на потреби українських військових, пише rfi. Герич чистокровний шотландський висловухий кіт. Йому чотири роки.

“Я його брав маленьким, коли він ще на долоні поміщався. Герич бо він сірий. Якби був би білий, був би Кокст. Коли робили паспорт, в лікарні здивувалися і попросили якось серйозніше його назвати. Тому, за документами, він Геральд”, розповів Кирило.

Чоловік родом із Краматорська на Донеччині, але останні роки живе у Києві. Сім місяців тому він разом зі котом перебрався на Донбас, щоб допомагати захисникам.

Перший свій збір Герич зробив для 80-ї бригади. Тоді за два тижні кіт зміг зібрати 1 млн грн. За ці гроші Кирило купив чотири позашляховики.

“Пів дня він побув мільйонером, а потім ми одразу витратили ці гроші на машини”, пригадав чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український кіт-блогер повернувся в Харків

Спочатку для зборів Герича Кирило використовував власний Тwitter, тепер створив улюбленцю профіль в Іnstagram.

Зараз Геральд збирає кошти для земляків свого господаря. Черговий мільйон планує витратити на чотири пікапи для 81-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил України. Як зазначається, кіт зібрав уже більшу частину потрібної суми.

Час від часу Герич дарує своїм підписникам подарунки за найбільший донат або просто, випадково обираючи.

“Це якісь тубуси від снарядів, шкарпетки чи щось таке. Це символічні подарунки”, розповів Кирило.

Інколи Геральд також бере участь у заходах фонду Сергія Притули, зокрема в передаванні дронів, нічних камер, засобів зв’язку та іншого.

Врятувати життя тварини у небезпечній ситуації може кожен, хто знає правила першої медичної допомоги. Що мати в аптечці та як допомогти тваринам, пояснили експерти Всеукраїнського гуманістичного руху UAnimals та міжфракційного об’єднання “Гуманна країна”.

Після надання тварині першої медичної допомоги обов’язково потрібно звернутися до ветеринара.