Богуслаєва готові обміняти – Подоляк назвав умови

Україна готова обміняти колишнього главу підприємства “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва на тисячу українських військовополонених.

Проте перед обміном у справі Богуслаєва має відбутися суд, сказав позаштатний радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, пише 24 канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Всі все розуміють” адвокат Богуслаєва пояснив його бажання чкурнути у РФ

“Історично важливо фіксувати таких людей, щоб до кінця існування їхнього роду, всі розуміли, хто це був. Ця людина працювала на росіян і заохочувала їх завдавати ракетних атак навіть по власному підприємству. Однак, якщо ми зможемо за Богуслаєва забрати тисячу наших хлопців, то, безумовно, підемо на якісь обмінні процеси. Перед обміном у справі В’ячеслава Богуслаєва має відбутися судовий процес, під час якого його вина буде юридично зафіксована”, – зауважив Подоляк.

Богуслаєв, за його словами, має отримати максимально жорсткий кримінальний вирок, після чого можуть розпочатися переговори про обмін.

10 травня стало відомо, що В’ячеслав Богуслаєв попросив включити себе в список на обмін з Росією. Лист-заява від 20 березня з’явилася у розпорядженні журналістів “Схем”. У документі стоїть підпис Богуслаєва і є примітка: “пенсіонер, інвалід 1 групи”.

Раніше представники української влади та силових структур заявляли, що не виключають обмін Богуслаєва, як це було зі зрадником Віктором Медведчуком.

Богуслаєву інкримінують пособництво державі-агресорці, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації і протидію Збройним силам України. Нині він за рішенням суду до 27 травня перебуває в СІЗО. Богуслаєв усі обвинувачення відкидає.