Україна шукає вихід – Данілов розповів про російські авіабомби

Після збиття російської ракети “Кинджал” окупанти залякують українців плануючими високоточними авіабомбами.

Україна готова давати їм відсіч, сказав секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі “24 каналу”.

“Коли ми збили “Кинджал”, росіяни були у величезному розпачі, бо вони вважали, що цей засіб ураження в жодному разі не можна збити і він має досягати тієї цілі, куди вони його відправляють. Так само буде й з цими засобами ураження”, відзначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли про плануючі авіабомби, які запускає РФ

Українські фахівці працюють над цим, їм потрібний час.

“Я впевнений, що ми знайдемо рішення як все це ставити на місце. Рішення є у вигляді F-16, але нам трошечки треба набратися терпіння вони обов’язково будуть в нашому небі, захищатимуть нас з вами і всю нашу країну”, наголосив Данілов.

Західним партнерам зараз слід зосередитися на забезпеченні України системами ППО, ракетами та бронетехнікою, а не винищувачами F-16. Однак у майбутньому ЗСУ обов’язково мають отримати літаки IV покоління. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

Україна повинна замінити парк радянської техніки, тому що вона працює на межі можливостей. Повітряним Силам потрібні Iris-T, NASAMS, Patriot, SAMP/T. Є ще ППО Сухопутних військ. Там потрібні Crotale, Gepard, Avenger. Про це в інтерв’ю Gazeta.ua розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.