Сунака розчарувало, що Зеленський не виступить на “Євробаченні-2023”

Рішення Європейської мовної спілки не показувати виступ президента України Володимира Зеленського на “Євробаченні-2023” розчарувало прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака.

Цінності, за які воює Україна є фундаментальними, а не політичними. Про це йдеться у заяві офіційного речника прем’єр-міністра, передає The Guardian.

Саме це визнали на Євробаченні минулого року, коли призупинили участь Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не просився на Євробачення зі зверненням ОП

“Прем’єр-міністр вважає, що було б доречно для президента Зеленського виступити на заході і ми розчаровані рішенням Європейської мовної спілки”, йдеться у повідомленні.

Але на Даунінґ-стріт не планують втручатися у ситуацію і просити мовника змінити позицію.

В Офісі президента України пояснили, що Зеленський і не збирався виступати на Євробачення. Його прессекретар Сергій Никифоров наголосив, що ОП не звертався до організаторів пісенного конкурсу.

“BBC-Україна” пише, що один зі співрозмовників в ОП припустив, що хтось з української делегації міг проговорювати можливість звернення президента, а організатори це сприйняли як офіційний запит.

Керівництво Європейської мовної спілки нібито не дозволило Володимиру Зеленському виступити у фіналі Євробачення. Вони мотивували це тим, що конкурс має “неполітичний характер”, тому виступ президента України суперечить правилам.

Пісенний конкурс Євробачення-2023 проходить у британському Ліверпулі. Фінал конкурсу відбудеться 13 травня. Україну представляє гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Україна перемогла на конкурсі 2022 року з піснею Stefania гурту Kalush Orchestra. Однак не змогла задовольнити вимоги щодо проведення конкурсу через безпекові побоювання, спричинені російським вторгненням.