Ранок у Москві та передмісті почався з пожеж

Вранці 12 травня у Москві сталася пожежа на території машинобудівного заводу ім. В. Чернишева.

Відомо, що там виготовляють двигуни для літаків МіГ. Внаслідок загоряння постраждали троє людей. Про це повідомляють російські пабліки.

Пожежа в Москві сталася близько 4:00. Вогонь швидко загасили, а потерпілих передали медикам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На російську область нібито налетів безпілотник, чули вибухи

Повідомляють, що в кабінеті на другому поверсі будівлі підприємства загорілися особисті речі та меблі. Площа пожежі була близько 15 кв. м. Але приміщення було сильно задимлене.

“Рятувальники, які прибули на місце, ліквідували пожежу, постраждалі були передані швидкій”, стверджують російські пропагандисти.

Там не приховують, що завод виробляє турбореактивні двигуни типу РД-33 для винищувачів МіГ. Підприємство також бере участь у “широкій кооперації” із виробництва авіаційних двигунів інших типів.

Окрім того, вранці 12 травня російські ЗМІ повідомили про потужну пожежу у Дзержинському неподалік Москви. Там спалахнуло підприємство з переробки вторинної сировини. У небі видно стовп чорного диму.

Пишуть, що горить в районі складів біля ТЕЦ. У російському МНС запевняють, що горять автомобільні покришки, а площа займання нібито становить 30 кв.

У Росії лісові пожежі охопили щонайменше 18 регіонів. У Тюменській та Курганській областях вони вже спричинили загибель сімох людей.

Великі лісові пожежі зафіксовані також в Омській, Челябінській, Амурській областях, Хабаровському краї та в Єврейській автономній області. У цих регіонах запровадили режим надзвичайної ситуації.