У США зробили обнадійливу заяву щодо поставок зброї ЗСУ

Сполучені Штати Америка готові докласти всіх зусиль, щоби поповнити прогалини в озброєнні української армії.

Допоможуть закрити нестачу зброї, якщо виникне така потреба, у взаємодії із коаліцією країн, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю PBS NewsHour 11 травня.

“Якщо є прогалини, якщо чогось не вистачає, вони скажуть нам, і ми докладемо всіх зусиль, щоби це поповнити”, запевнив Блінкен.

США працюють з понад 50 країнами, щоби адаптуватися до потреб України. Залежно від характеру бою, де це відбувається, що потрібно, “аби переконатися, щоби вони мали те, що їм потрібно”. Це, за словами Блінкена, є постійним процесом.

“Ми працюємо буквально щодня з українцями, а також із коаліцією країн, щоби бути певними, що вони мають підтримку”, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США показали на карті, куди можуть дістати ракети Storm Shadow

Держсекретар також позитивно відреагував на передачу Україні британських далекобійних ракет Storm Shadow.

“Різні країни будуть робити різні речі залежно від власних можливостей, залежно від власних технологій, залежно від того, що є найбільш доцільним. Таким чином ми надали деякі унікальні речі для України через цей процес”, сказав він.

Україна точно отримає танки Abrams до початку осені. Тоді ж мають завершитися і програми тренування українських військових, повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.

9 травня США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $1,2 млрд. Перед цим США оголошували про допомогу на $300 млн.

Якщо Велика Британія остаточно ухвалить рішення передати Україні далекобійну зброю, то США не будуть цього робити, за даними ЗМІ.