“Всі все розуміють” – адвокат Богуслаєва пояснив його бажання чкурнути у РФ

Колишній президент компанії “Мотор Січ” В’ячеслав Богуслаєв нібито має поганий стан здоров’я.

Тому і попросився на обмін з Росією. Про це повідомив його адвокат Руслан Волинець у коментарі “Суспільному”.

“Прокурори сприяли, аби лікарі його оглядали, всі все розуміють. Не потрібно вигадувати хвороби, як привід втекти з тюрми це все об’єктивні речі. Питання лише у стані здоров’я: постійне його погіршення та відсутність можливості адекватного лікування. Саме воно спонукало до такого факту”, сказав Волинець.

За його словами, опубліковані документи “Схемами” є непублічними. І в журналістів є нібито “алгоритм роботи” з подібними темами.

“Вони випускають розслідування щоразу днів за 10 до продовження строків тримання під вартою. Бачу такий алгоритм роботи: перед судом знову порушити питання, по-іншому його висвітлити, чи так само, чи щось нове, щоб резонанс перед засіданням накрутити. І слідство цього не бачить”, зазначив Волинець.

10 травня стало відомо, що В’ячеслав Богуслаєв попросив включити себе в список на обмін з Росією. Лист-заява від 20 березня з’явилася у розпорядженні журналістів “Схем”.
У документі стоїть підпис Богуслаєва і є примітка: “Богуслаєв, пенсіонер, інвалід 1 групи”.

У розвідці не підтвердили, але й не спростували цей факт. Раніше представники української влади та силових структур раніше заявляли, що не виключають обмін Богуслаєва, як це було зі зрадником Віктором Медведчуком.

Богуслаєву інкримінують пособництво державі-агресорці, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації і протидію Збройним силам України. Нині він за рішенням суду до 27 травня перебуває в СІЗО. Богуслаєв усі обвинувачення відкидає.